BÄNDI

SAFETYBOX perustettiin 2017, jolloin jäsenet olivat kourallinen musiikista kiinnostuneita nuoria. Kokoonpano on pysynyt miltein samana kaikki nämä vuodet, lukuunottamatta yhtä kosketinsoittaja vaihtoa.

Mikään tietty genre ei pidä Safetyboxia aisoissa. Bändin ohjelmisto koostuu kokonaan itse kirjoitetuista ja sovitetuista kappaleista. Ne vaihtelevat popin, rockin mutta myös rauhallisemman hissimusiikin välillä.

2021 Safetybox teki yhteistyötä Lohjan kaupungin kanssa. Heiltä tuli tilaus kappaleeseen, jonka bändi teki tilaustyönä. Silloin syntyi Kun Sydän On Kotonaan. Kyseinen kappale voitti myös Nuori Kulttuuri On Air 2022 digistagen suosituin video -palkinnon. Safetybox pääsi tekemään version kappaleesta Lohjan kaupungin orkesterin kanssa. Kyseinen versio nauhoitettiin ja esitettiin Aurlahden rannassa, Lohja700 festivaaleilla elokuussa 2023. Esitys oli spektaakkeli, josta jäi kylmät väreet myös esiintyjille.

2019 Safetybox pääsi mukaan Lohjan Elävän Musiikin Ystävät Lemmy ry:n vetämään Bändien kehityskaari -projektiin ja sai sieltä musiikki-ammattilaisilta huikeat eväät eteenpäin.

Keväällä 2018 Safetybox pääsi Lohjalla pidetystä Sounds 2018 - aluekarsinnasta mukaan valtakunnalliseen Sounds-tapahtumaan. Bändi sai sieltä mukaan hyvät arvostelut ja paljon tsemppiä erityisesti omien biisien kanssa etenemiseen.

KOKOONPANO

Veera Kärki

Bändin solisti-kitaristina toimii Veera Kärki. Moninainen lahjakkuus, jolla musiikki on ollut suuri vaikuttaja elämään. Veeralta saa musiikkitietämyksen lisäksi myös hyviä elämänohjeita!


Anna Kaura

Basistina bändissä toimii Anna Kaura. Itse hän luonnehtisi olevansa "pelkkä basisti", mutta riimittely luonnistuu ja sovittaminen soljuu. Kaura tuppaa keikoilla kuluttamaan energiansa hyppimällä ympäriämpäri.

Iida Toivanen

Bändin rumpalina toimii Iida Toivanen. Hänen instrumenttinsa vaihtui pianosta rumpuihin, kun bändi perustettiin. Hatun noston arvoinen suoritus! Iidalta löytyy ainutlaatuista taitoa soittamiseen, sekä ihailtavaa musiikinteorian tietämystä.


Pinja Parviainen

Koskettimista löytyy Pinja Parviainen. Bändin uusin lisä, joka liittyi joukkoon 2023 syksyllä. Pinjan taival on alkanut mallikkaasti. Hän on todistanut soittotaitonsa olevan priimat, mutta myös paljastanut luovemman puolensa uusia biisejä tehdessä.